Logo
טוען

באיזו פלטפורמה כדאי לבנות אתר?

אז החלטת לבנות אתר, בעצמך או בעזרת גורם מקצועי. ברכות! אבל… כיום יש כמה וכמה פלטפורמות מוכרות לבניית אתרים. באיזו פלטפורמה כדאי לבחור?

יש לך עסק, מיזם או מטרה כלשהי שלשמה החלטת להקים אתר? נהדר, בניית אתר היא מסע מעניין ושלב חשוב בדרך. אם התחלת להתעניין בבניית אתרים, בטח נחשפת לפלטפורמות הפופולריות ביותר בתחום: וויקס (Wix) ו-וורדפרס (WordPress). במקרה שהאתר שלך צפוי למכור שירותים או מוצרים, אולי גם שקלת להקים אותו בפלטפורמת שופיפיי (Shopify).

פלטפורמות בניית האתרים המובילות בעולם

נתמקד בפלטפורמות המובילות כיום לבניית אתרים, וויקס, ו-וורדפרס. נתייחס גם לשופיפיי שגם היא פלטפורמה פופולרית, אך מתאימה רק לאתרי סחר (איקומרס), כלומר לבניית חנות וירטואלית.

הבשורה של כל הפלטפורמות הללו, היא האפשרות להקים אתר באופן עצמאי ובקלות יחסית, ללא ידע בתכנות. אין צורך לדעת לכתוב קוד, כדי להקים אתר בפלטפורמות הללו. לכן, הן מסמלות פריצת דרך בתחום בניית האתרים ונתח גדול מהאתרים בעולם בנוי על גבי פלטפורמות אלו.

מה חשוב לדעת לפני שבוחרים פלטפורמה לבניית אתרים?

לפני שנשאל באיזו פלטפורמה כדאי לבנות אתר, חשוב לשאול איזה סוג של אתר ברצונך להקים. לכל פלטפורמה לבניית אתרים יש חוזקות משלה וחולשות משלה. האם מדובר באתר פשוט? האם מדובר באתר עם פעולות מיוחדות שהיית רוצה לאפשר לגולשים לבצע? האם האתר יתפתח עם הזמן או יעלה בגרסה סופית וקבועה? האם האתר יוקם על ידך באופן עצמאי, או יוקם על ידי גורם מקצועי? אם בכוונתך להקים את האתר לבד – האם חשוב לך לבחור במערכת הפשוטה והמהירה ביותר, או דווקא הזולה ביותר? האם האתר ימכור מוצרים ויגבה תשלום? מי יטפל בתחזוקה של האתר באופן שוטף, אם בכלל?

חשוב להשיב על השאלות הללו, לפני שבוחרים פלטפורמה לבניית אתרים.

בניית אתר בוויקס

וויקס היא פלטפורמה חינמית לבניית אתרים שפותחה בישראל. מדובר במערכת "קוד סגור", כלומר היא מציעה סט מסוים של תבניות וכלים להקמת האתר, ולא ניתן ליצור בה כלים וממשקים נוספים, לפתח כלים משלך או לאמץ כלים שפיתחו אחרים מחוץ לוויקס. מצד שני, פלטפורמת וויקס מכילה מגוון רחב של תבניות עיצוב, פיצ'רים וכלים פנימיים רבים שיכולים לסייע לך לבנות אתר מפותח, יפה ושימושי. אפשר להקים בוויקס גם אתרי תדמית, גם עמודי נחיתה וגם אתרי סחר (איקומרס).

זוהי מערכת נוחה יחסית לחסרי ידע מוקדם, חוויית המשתמש היא טובה וניתן להקים בה אתר מלא בתוך שעות בודדות. יתרון נוסף של וויקס הוא שאין צורך לרכוש דומיין ושירותי אחסון בנפרד. כלומר, וויקס עשו הכל כדי לאפשר לך להקים אתר מהר ובקלות.

החיסרון של וויקס הוא שבניגוד לוורדפרס, לא ניתן לפתח בה כלים ייחודיים משלך. בנוסף לא ניתן להעביר את האתר לאחסון במקום אחר, כך שאם בעתיד יעלה צורך להוסיף לאתר פיצ'רים שלא קיימים בוויקס, יהיה צורך לבנות את האתר מחדש בפלטפורמה אחרת. פלטפורמת וויקס מתאימה בראש ובראשונה למי שרוצה לבנות אתר באופן עצמאי ומהיר, ללא פיצ'רים מאוד מיוחדים. חשוב לציין שאמנם וויקס הבסיסית היא חינמית, אך חלק מהפיצ'רים המתקדמים בה, כרוכים בתשלום.

בניית אתר בוורדפרס

וורדפרס היא מערכת בניית האתרים הפופולרית והנפוצה ביותר בעולם. גם היא מאפשרת לבנות אתרים מבלי לדעת לכתוב קוד אך היא מצריכה יותר ידע ומיומנות בהשוואה לוויקס. בנוסף, לרוב יש צורך לרכוש דומיין ושירותי אחסון בנפרד. בדומה לוויקס, המערכת היא חינמית אך פיצ'רים רבים בה מחייבים הצטרפות לתכנית בתשלום. גם בוורדפרס אפשר להקים עמודי נחיתה, אתרי תדמית ואתרי סחר (באמצעות הטמעת תוספים).

וורדפרס היא מערכת "קוד פתוח", מה שאומר שניתן לפתח בה כלים ייחודיים משלך או להטמיע כלים שפותחו על ידי משתמשים ברחבי העולם. תכונה זו הופכת את אתרי הוורדפרס לגמישים יותר וניתנים להתאמה לצרכים המדויקים שלך. עם זאת, המערכת מציעה מגוון תבניות מוכנות. אחד הכלים הידועים בוורדפרס הוא "אלמנטור", ממשק לבניית אתרים שמאפשר לבנות את האתר כמו לגו, באופן מאוד אינטואיטיבי וקל.

רוב בוני האתרים עובדים עם וורדפרס, כך שבחירה בפלטפורמה זו מאפשרת גם גמישות רבה בבחירת אנשי מקצוע שיטפלו באתר שלך, בהווה או בעתיד.

פלטפורמת וורדפרס היא נוחה ומומלצת לכל סוגי האתרים, אך בתנאי שיש לך סבלנות ללמוד את המערכת, לרכוש ו/או להטמיע את התוספים הדרושים, או שבכוונתך להעסיק גורם מקצועי.

בניית חנות דיגיטלית בשופיפיי

שופיפיי היא פלטפורמה פופולרית להקמה וניהול של חנויות מקוונות, כלומר אתרי סחר (איקומרס). היא מתאימה רק לאתרים מסוג זה, ולא לאתרי תדמית או עמודי נחיתה רגילים. זוהי מערכת "קוד סגור", כלומר, היא מציעה כלים מסוימים ולא ניתן לפתח או להטמיע בה כלים נוספים. עם זאת, מגוון הכלים המוצע הוא רחב, ובניית החנות מאפשרת חופש עיצובי רב שכן החנות הבסיסית היא דלה למדי ומשאירה לך לעשות את רוב העבודה.

היתרון של שופיפיי הוא כמובן ההתמחות באתרי סחר ותהליך ידידותי של בניית החנות. עם זאת, חשוב לדעת ששופיפיי היא פלטפורמה לאתר בלבד ולא זירת סחר. כלומר, המערכת לא תשווק את החנות שלך ולא תשלח אליה קונים. יצירת התנועה בחנות ("טראפיק") היא באחריותך המלאה (לרוב, בעזרת שיווק דיגיטלי). חיסרון נוסף טמון בכך שהמערכת אינה חינמית אלא כרוכה בתשלום חודשי ובעמלות מכירה. לכן, כדאי לשקול אם נכון להקים את החנות בשופיפיי, או להשקיע מאמץ רב יותר (או גיוס גורם מקצועי) ולהקים את החנות בוורדפרס בעזרת התוספים המתאימים (בעיקר ווקומרס WooCommerce).

לסיכום, לפני בחירת פלטפורמה לבניית אתרים, כדאי לשאול את עצמך איזה אתר ברצונך להקים, כמה זמן ותקציב עומד לרשותך לצורך ההקמה והתפעול של האתר, האם מדובר באתר סחר והאם יש צורך בפיצ'רים מיוחדים. בהתאם לכך ניתן לבחור בין אתר וורדפרס לבין אתר וויקס, או חנות שופיפיי במקרה של אתר סחר.

לייעוץ אישי בנושא פלטפורמות לבניית אתרים, השאירו פרטים

צרו איתנו קשר

04-8211344
שד' ההסתדרות 21, חיפה
שגיאה: יש לבדוק את שדות החובה